Consultancy

Pharmaceutical Solutions biedt maatwerk oplossingen op de volgende gebieden:

Quality Management Systemen

Pharmaceutical Solutions biedt ondersteuning bij continue verbeteringen die binnen kwaliteit systemen nodig zijn om deze te laten voldoen aan de (c)GMP normen en kwaliteitseisen. Het opstellen van maandrapportages t.b.v. Global en/of hogermanagement, het opstellen van KPI’s en trend monitoring zijn enkele voorbeelden van onze diensten die wij kunnen leveren.

Change, Deviation en CAPA management

Pharmaceutical Solutions biedt u ondersteuning bij het opzetten van een effectief change, deviation en CAPA management systeem. Heeft u ‘back-log’ in deviaties, CAPA’s of change control? Wij brengen deze gegarandeerd binnen uw tijdslijnen naar nul!

Project Management

Pharmaceutical Solutions biedt ondersteuning bij de aanschaf, kwalificatie en validatie van (proces) apparatuur en utiliteiten (URS, IQ, OQ, PQ en het schrijven van een protocol en validatie rapport).

Audits en Inspecties

Wij kunnen interne- en externe audits op basis van de ISO 9001 en de (c)GMP normen van de EU en FDA uitvoeren bij u en uw toeleveranciers. Daarnaast zijn wij ook opgeleid om te auditeren binnen de apotheekketen conform de HKZ-normen.

Document Review

Wij kunnen uw kwalificatie- en (her)validatiedocumentatie reviewen en toetsen aan de geldende regelgeving of bijvoorbeeld helpen bij het reviewen van batch documentatie. Maar ook documentatie als het schrijven van protocollen, procedures, werkinstructies zijn onderdeel van het pakket.

GxP trainingen

Om kwaliteit hoog in het vaandel te houden verzorgt Pharmaceutical Solutions (c)GxP (her)trainingen op maat. Onze trainers zijn allen bevoegd voor het geven van training en hebben de titel “Qualified Trainer”.

Daarnaast zijn wij de enige organisatie binnen Nederland die een uniek trainingsprogramma heeft ontwikkeld om een brug te slaan naar de farmaceutische tak ‘Quality Assurance’.  Zie onze rubriek ‘Masterclass QA’ voor meer informatie.

Contact gegevens:
Pharmaceutical Solutions BV.  Emmy van Leersumhof 3, 3059 LT Rotterdam-Nesselande, KvK nr. 74609912
info@pharmaceutical-solutions.nl  010-2001112